Prehrana

Što pas smije jesti?

pas-jede.jpgPsi nisu ljudi i potrebna im je hrana pripremljena isključivo za njih. Nipošto ih ne smijete hraniti ostacima vaše hrane, jer sadrže previše nepotrebnih i štetnih tvari poput raznih začina, koje ne sadrže neophodne sastojke za zdrav život psa.

Psu nije potrebna hrana po našem ukusu

Papar, muškat ili lovor draže psa, a psećoj hrani oslabljuju okus. Kuhinjska sol sadrži za tijelo dragocjen i važan natrij, stoga hranu treba lagano posoliti. Kad bi pas jeo jednako slanu hranu kao i čovjek, kod njega bi u šestoj godini života došlo do teškog oštećenja bubrega.

Šećer možemo potpuno izostaviti iz njegove prehrane, a psa ne navikavajte na slatka jela.

Voće psu najčešće ne škodi, pa nije loše da štenad naviknete na tu vrstu hrane. Morate biti oprezni s koštunjavim voćem, pogotovo breskvama, jer njihove koštice mogu izazvati začepljenje crijeva, pa psa kasnije može spasiti samo kirurški zahvat.

Psu moramo osigurati hranu pripremljenu baš za njih i njihovu dob, jer samo takva hrana ima sve potrebne sastojke u pravilnom omjeru. Naš je izbor hoće li to biti dehidrirana hrana, hrana iz konzerve, ili kod kuće pripremljena hrana za pse.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači