Prehrana

Prehrana utječe na ponašanje vašeg psa


 

stene_puno_jede.jpgPrehrana čini važan dio sposobnosti vašeg psa da jasno razmišlja, snizi svoju razinu stresa i ponaša se stabilnije. Čin razmišljanja oduzima puno energije. Psi koji su uključeni u program treninga troše puno mentalne energije koncentrirajući se na zadaće koje moraju obaviti.

Ako vaš pas započinje s minimalnom prehranom, postat će bezvoljan, gunđav ili hiperaktivan kada ga zamolite da obavi i najjednostavnije zadatke. Oni se jednostavno ne mogu koncentrirati kako treba i vrlo brzo gube koncentraciju, ili mogu postati zbunjeni. Ako stalno tražite od svoga psa nešto što on ne može shvatiti, njegova zbunjenost može se prema vani ispoljiti kao agresija.

Kod pasa koji treniraju, prvo treba obratiti pozornost na njihovu prehranu. Potrebno je zapravo raditi iznutra prema van. Trening postaje sve manje učinkovit ukoliko ne obratimo pažnju na uzroke koji su doveli do određenog ponašanja.

Hiperaktivni i nekoncentrirani psi i štenci, te oni koju su van svake kontrole često se hrane takvom vrstom hrane koja sadrži izuzetno visoke razine žitarica, kao što su pšenica, žitni proizvodi i/ili bijelo brašno.

Agresivni psi hrane se hranom koja sadrži visoke razine nepotpunih bjelančevina koji se ne mogu dobro probaviti.

Plahi i nervozni psi često uopće ne probavljaju svoju hranu kako treba i često pate od probavnih problema kao što je proljev. Dlaka im je često izuzetno suha i jako se linjaju. Jedan od načina na koji možete testirati hranu kojom hranite svog psa, je da je potopite u vodu na oko 15 minuta. Ako se napuše i postane pomalo gnjecava, znači da je većinom sastavljena od žitarica. Je li stolica vašeg psa često mekana i tekuća ili ima problema s plinovima? To znači da ne probavlja hranu kako bi trebao. Pripazivši na njegovu prehranu, više ćete napraviti da mu pomognete uravnotežiti ponašanje, kao i pridonijeti zdravlju i dugovječnosti vašeg psa.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači