Prehrana

Ljubimcima šteti ljudska hrana

pas_jede.jpg

 

Pojede li čokoladu, pas može postati uzbuđen i hiperaktivan, mnogo mokriti i žeđati, a i povraćati. Za to je kriv teobramin, kemijski spoj iz čokolade, koji djeluje i na pseće srce, zbog čega životinja može i uginuti. Posljedice trovanja čokoladom obično se vide tek nakon nekoliko sati ili jednog dana. Za pse su najopasniji kakao u prahu i čokolada za kuhanje, a malenom psu može naštetiti čak i ako lizne glazuru s kolača. Psi i mačke mogu se otrovati i lukom, koji može izazvati anemiju. Simptomi uključuju povraćanje, proljev i nezainteresiranost za hranu. Luk je opasan u svim oblicima - svjež, kuhan ili u prahu. Katkad ga ima i u dječjoj hrani, koju ljudi ponekad daju štencima. Štetne su i veće količine češnjaka. Na sreću, životinja se oporavi ako joj prestanete davati luk. Vrlo su opasni i orašćići makadamija, koji izazivaju paralizu. Kućnim ljubimcima također ne treba davati koštice šljiva, marelica i jabuka, alkohol, kruh i kolače s kvascem, grožđice i grožđe. Treba paziti i da se životinja ne dokopa cigareta, lupina krumpira i pokvarene hrane. U većim količinama štetni im i brokula.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači