Prehrana

Masti

I mast je sastavni dio hrane. Organizmu je potrebna prvenstveno za stvaranje energije, odnosno zaliha. U masti se nalaze i svi u masti topivi vitamini - A, D, E i K.

Vitamini A i D neobično su važni u razvojnoj dobi mladog psa, E vitamin je potreban za razvoj mišićja i u rasplođivanju, a K vitamin služi za održavanje normalne funkcije zgrušavanja krvi. Drugih izvora tih vitamina ne posjeduje organizam psa, za razliku od ostalih vitamina koje dobiva povrćem a koji su topivi u vodi. To su vitamini C i vitamini skupine B. Pseći ih organizam može u određenim uvjetima stvarati i sam pomoću bakterija, što trajno žive u debelom crijevu odraslih pasa. Mast u hrani psi inače jako dobro podnose. Općenito se smatra da pas zdravog probavnog sustava može bez ikakvih posljedica dobiti do 20 posto masti u hrani, svejedno da li životinjskog ili biljnog podrijetla.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači