Rad sa psima

Flyball

Flyball je leteća lopta. Radi se o šaljivoj, ali fizički i psihički vrlo zahtjevnoj sportskoj disciplini za pse, koju su izmislili - a tko bi drugi nego Amerikanci. Flyball natjecanje se odvija tako da, polazeći iz osnovnog položaja, psi preskaču četiri niske prepreke međusobno udaljene 3 m, trebaju dotrčati do automata koji izbacuje tenisku lopticu kada pas nogom stane na odgovarajuću papuču.

flyballZadatak psa je zubima uhvatiti lopticu koja se katapultira iz automata i da se, preskačući prepreke, što prije vrati do svog vodiča.

Nakon ozbiljnog interesa proizvođača pseće hrane za natjecanja, ovaj sport je postao popularan u Nizozemskoj, a nakon toga i u Engleskoj, gdje je predstavljen 1989. godine na najpoznatijoj izložbi - na Crufts-u.

Bit sportske igre je u tome, da se pas mora samostalno snalaziti na stazi i da je potpuno prepušten svojoj snalažljivosti. Prilikom ovih vježbi u cijelosti se pokazuje izdržljivost, brzina i spretnost psa. Ne možete ni zamisliti kakvi mogu biti psi kada rade nešto čemu se istinski raduju. To se jednostavno mora vidjeti, a vlasnici pasa svakako i isprobati.


Slična sportska disciplina flyballu je i frisbee, ali kod ovog sporta vlasnik je taj koji baca predmet - disk frizbija, a zadatak je psa da ga ulovi prije nego što padne na zemlju i donese - aportira.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači