Razno

Zbog 118 kuna - psi na ulici

lutalice_na_cesti.jpg VINKOVCI - Na vinkovačkim ulicama svake godine u vrijeme cijepljenja na ulicama je sve više napuštenih pasa, koje izbacuju njihovi vlasnici kako bi izbjegli plaćanje cjepiva. Potvrdio nam je to i vinkovački veterinar Ilija Stević, vlasnik Veterinarske ambulante "Tip-Tip", koja je u gradu zadužena za hvatanje i zbrinjavanje pasa lutalica.

"Tijekom prošle godine samo na području grada Vinkovaca uhvaćen je 41 pas bez nadzora, a čak 22 završila su pod kotačima vozila, dok je već u prvih petnaest dana ove godine uhvaćeno 15 pasa bez nadzora, što pokazuje kako se negativan trend napuštanja životinja nastavlja" kazao je Stević, dodavši kako preporučuje i cijepljenje mačaka, koje su posebno izložene opasnosti zbog nemogućnosti kontrole njihova kretanja.


Kada je riječ o psima, njihovo cijepljenje protiv bjesnoće i crijevnih nametnika i na području Vukovarsko-srijemske županije provodi se od 1. siječnja do 31. ožujka kao značajna preventivna mjera zaštite životinja od zaraznih bolesti.
Psi se cijepe protiv bjesnoće i crijevnih nametnika, iako je bjesnoća na našem području svedena na minimum i uglavnom je prisutna kod divljih životinja, od kojih su ugroženi samo rubni dijelovi grada. Od Stevića doznajemo kako se cijepiti trebaju svi psi od tri i pol mjeseca nadalje, a cijena cjepiva ostala je napromijenjena - 118 kuna u razdoblju do 31. ožujka, dok je kasnije povećana za 15 kuna. Možda je za napuštanje pasa "kriva" i obveza da se pri prvom cijepljenju psima mlađima od tri godine ugrađuje i mikročip, što stoji dodatnih 48 kuna, a riječ je o novom načinu obilježavanja pasa prema europskim standardima, kako bi se lakše utvrdilo tko je vlasnik ako bi se izgubili ili bi ih vlasnici napustili.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači