Razno

Kućni mezimac je velika sreća, ali i velika obveza

 

djecak_s_goldenom.jpg Prije nego što nabavite mezimca razmislite o prostoru u kojemu živite, financijama kojima raspolažete i slobodnom vremenu koje imate kako biste bili sigurni da željenom ljubimcu možete pružiti sve što mu treba. Imate li mali stan u kojemu živi više od dvoje ljudi, radije izaberite manju životinju poput hrčka ili mačke. Osim početnih troškova, a potom hrane, kaveza, cijepljenja i igračaka, ptice, zamorci, hrčci i mačke više neće tražiti puno izdataka. Pas je u početku skup kupujete li uzgajanu pasminu. Za njega će i kasnije trebati odvojiti više novca nego za ostale životinje. Oni se moraju puno kretati pa razmislite koliko vremena imate za šetnje. Zečevi i zamorci trebaju sat vremena dnevne aktivnosti.SVAKA VRSTA IMA SVOJE PREDNOSTI I MANE:
>> Maca će se igrati sama, a kad zaželi partnera u zabavi, sama će doći. Sama se i čisti te ne zahtijeva redovitu šetnju.

>> Ribica će vam odgovarati ako dokasna radite jer ne traži puno pažnje. No voli interakciju pa će se katkad kretati u vašem smjeru.

>> Svaki pas je drukčiji. Neke pasmine morate redovito češljati, neki trebaju laganu šetnju, a neki pravi trening da bi bili sretni.

>> Kornjača je idealna ako vam je dijete alergično na dlaku. Treba joj velik i zanimljiv prostor te živa hrana poput puževa i račića.

>> Papige su zanimljive jer se znaju same zabavljati. Djeca ih mogu učiti govoriti, ali i kako sletjeti na prst. Pripazite na grickanje.

>> Zec voli češkanje po glavi, trčanje, skakanje, valjanje po podu pa i plesanje. Dobro će se zabaviti cijevima, papirima i kutijama.

>> Hrčku će vrtuljak za hodanje zadovoljiti potrebu za dnevnom aktivnošću. Upozorite djecu da ga ne stišću i ne vuku za rep.

>> Zamorci se vole igrati, a njihovo održavanje nije skupo. Najbolje ih je kupiti u paru jer s vremenom može postati usamljen. 

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači