Razno

Na Papuku održana trodnevna obuka potražnih pasa

VOĆIN  Pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije, u organizaciji Podružnice Gorske službe spašavanja Požega i Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa, na Papuku je jučer završena trodnevna vježba u kojoj je sudjelovalo 11 vodiča s dvadesetak potražnih pasa iz cijele Hrvatske. Predvođeni instruktorima Tomislavom Marevićem i Sarom Marević, mladi volonteri uspješno su prošli obuku orijentacije u prirodi i potrage za nestalim ljudima.
 
trodnevna-vjezba.jpg
 
Doprinos zajednici
- Svi mi koji imamo pse najčešće ih držimo kao kućne ljubimce, a kad vidimo njihove sposobnosti želimo dati svoj doprinos kako bi u kriznim situacijama koristili društvenoj zajednici. Za uvježbavanje potražnog psa treba dvije do tri godine sustavnog rada, a onda on, kroz sudjelovanje u potražnim akcijama, vraća sve ono što je u njega uloženo  kaže Tomislav Marević, predsjednik HUOPP-a, koja je članica i svjetske organizacije za potražne pse i spasioce IRO. Da bi netko postao vodič potražnog psa mora ovladati teoretskim i praktičnim znanjima o opasnostima u ruševinama i gorama, mora naučiti topografiju i orijentirati se u prostoru, a nužno je i poznavanje osnovnih tehnika alpinizma i speleologije. Dakako, vodiči polažu i posebne ispite prve pomoći za ljude i životinje.

Idealni uvjeti
Članovi HUUOPP-a dio su specijalističke postrojbe za spašavanje iz ruševina i gora pri Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje, te zajedno s njima i Hrvatskom gorskom službom spašavanja provode redovne zajedničke vježbe. Uvjeti vježbe na Papuku bili su gotovo idealni, jer su vodiči i njihovi psi boravili u šumarskom domu "Djedovica",  u samom srcu Parka prirode Papuk, koji je i sam dao značajan poticaj toj vježbi zbog sve većeg broja turista koji posjećuju slavonsko gorje.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači


Notice: Undefined variable: tags in /home/vauvaun/public_html/modules/mod_miniadspot/mod_miniadspot.php on line 23

Notice: Undefined variable: tags in /home/vauvaun/public_html/modules/mod_miniadspot/mod_miniadspot.php on line 24