Razno

Što poduzeti kada pas mora ostati kod kuće

Vlasnici koji ne mogu na godišnji odmor sa sobom uzeti psa rje­šavaju taj problem na različite načine. Mnogi, problem riješe tako da se "oslobode" svog psa. Pse privežu u blizini ceste ili negdje u šumi, a najgori vlasnici ih jednostavno "izbace" iz automobila. Misle da je komplicirano povesti psa sa sobom na odmor, hotel za pse čini im se preskup te stoga iza­beru najjednostavnije i ujedno najokrutnije rješenje.

Najbolje će se za psa u vašoj od­sutnosti pobrinuti rođaci ili pri­jatelji. "Skrbniku" dajte ključ od stana da može doći i nahraniti psa te ga odvesti u šetnju. To je dobro rješenje i mnogi vlasnici pasa mu pribjegavaju. Još je bo­lje kada cijela obitelj ne ide od­jednom na odmor. Kad djeca do­voljno odrastu to možete lako or­ganizirati.

Nikako ne smijete kući ostaviti ženku koja bi se trebala u vašoj odsutnosti ošteniti, kao ni ženku koja se tjera. Prepuštate li psa nekom tko ga dovoljno ne pozna­je, morate ga dobro poučiti o pasjim navikama. Nekoliko puta neka ide sa vama na šetnju. Obično se skrbnici jako boje da će pas smršaviti te ga stoga čes­to udebljaju. Morate ih upozoriti na količinu obroka koju pas inače jede.

Prije nego ga dajete na ču­vanje, temeljito ga okupajte, oči­stite i pripremite mu slijedeću "prtljagu":
-  košaru za spavanje ili prekrivač;
-   posudu za hranu i vodu;
-  uzicu i ogrlicu na koju napišite adresu trenutnog prebivališta;
-   knjižicu cijepljenja;
-  pribor za čišćenje psa.

Ne možete li naći nikoga tko bi se u vašoj odsutnosti pobrinuo za psa, za uslugu možete zamoliti uzgajača koji obično vrlo rado primi svoje nekadašnje štićenike. Naredno rješenje su hoteli za pse, kojih već nekoliko ima i kod nas. Obvezatno morate dovoljno rano rezervirati smještaj svojem ljubimcu, jer su u doba godišnjih odmora pseći hoteli u pravilu pre­puni. Prije nego što se odlučite za hotel raspitajte se kako tamo paze na pse. Neki su hoteli ni za što. Hotele, u kojima je njihovim vlasnicima važan samo novac, izbjegavajte, jer takvi ne brinu za zdravlje psa. Psi koji žive u stanovima obično su u psećim ho­telima jako nesretni. Mislimo da zbog dopusta ne biste trebali dati psa na čuvanje. Vjerujte mi da sa psom možete provesti vrlo pri­jatan odmor. Kada imamo psa moramo u svakom trenutku imati nekoga tko će se moći po potrebi brinuti za njega.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači