Štene

Kako izabrati pravog uzgajača

Kada smo se već odlučili za od­ređenu pasminu, najbolje je da se obratimo uzgajaču kojeg poz­najemo. Stručnjaci su utvrdili da su prvi tjedni i mjeseci života od­lučujući za kasnije ponašanje od­raslog psa, kao i za njegov duše­vni razvoj. Približimo li psa što ranije ljudima on će se puno lak­še uključiti u obitelj i naučiti na njezine članove. Amerikanci J.P. Scott i J.L. Fuller su utvrdili da će štenad, koja je predugo živjela u psetarnicama i odrastala bez do­dira s ljudima, postati depresivna ili razdražljiva. Predugo, znači tri ili četiri mjeseca. Veća šteta pri-mjetit će se kod pasa koji imaju bolje nasljedne predispozicije u razvoju psihe što znači da nikako ne treba kupovati pse iz velikih uzgajačnica gdje uzgajatelj nema mogućnosti zbližiti se sa štencima i leglom. Upozoravam na pre­zaposlene uzgajače, jer oni mla­dima ne mogu pružiti dovoljno duševne hrane.

kako-izabrati-uzgajivacnicu.jpg

Idealan je onaj uzgajač kod kojeg se štenad može slobodno kretati po kući i trčati po vrtu kako ne bi svo vrijeme provodila samo u po­sebno ograđenim kavezima,bok­sovima. Uzgajač mora sa štencima uspostaviti bliski dodir ruka­ma - mora ih tapšati i milovati. Pažljivo pogledajte da li mladi poznaju ruke svojega uzgajača, kako se on prema njima odnosi i kako im se obraća. Dobar uzgajivač dat će kupcu mnogo savjeta pa ako procijeni da određena pa­smina nije primjerena dotičnom kupcu, sigurno će ga odgovoriti od kupnje. Pošteno će opisati sve dobre i loše osobine pasmine te će se zanimati za uvjete koje će novi gospodar moći pružiti psu. Može se dogoditi da neće htjeti prodati psa ako utvrdi da uvjeti nisu primjereni. Ne budite žalosni, jer on ima puno više is­kustva od vas.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači