Štene

Kada kupiti psa

Nikada u vrijeme Božića ili drugih obiteljskih praznika kada je kuća puna rodbine i prijatelja. U tim danima uistinu nije primjereno dovesti štene. Privikavanje psa na novu okolinu mora biti smire­no, bez uzvika: "Oh, kako si li­jep!" Ni zima nije pravo razdoblje za kupnju psa, jer ga tada teško možemo naviknuti na sobnu či­stoću, posebno ako živimo u gra­du. Želimo li da pas bude poklon, pod božično drvce priložimo no­vac za njegovu kupnju. Psa nije preporučljivo kupovati prije godi­šnjeg odmora ili ako planiramo uskoro veliku zabavu kada će go­sti kod nas prenoćiti. Psu je po­trebno najmanje dva mjeseca njege i mira.

kada-kupiti-psa.jpg

Najbolji trenutak je kasno prolje­će. Do jeseni i slabijeg vremena, svakodnevnih magli i kiša, pas će se naučiti na sobnu higijenu i šet­nje na uzici. Osim toga do tada će vam već toliko prirasti srcu, da će to uistinu biti vaš pas. Kod rijetkih pasmina i kod onih koje imaju samo jedno leglo u godini (u Hrvatskoj nijednoj pasmini nije dozvoljeno godišnje imati više od jednog legla), nije moguće iza­brati trenutak kada ćemo u kuću dovesti štene. Stoga se zbog nje­govog dolaska moramo odreći dopusta.

Sve što je napisano o kupnji i preuzimanju psa možda vam se čini zapetljano i pretjerano, no ti­me smo željeli upozoriti da dola­zak psa u kuću shvatite vrlo oz­biljno i da se, posebno u početku, oko njega istinski potrudite.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači