Štene

Prije kupovine psa razmislite o troškovima

Bez obzira da li ćete psa dobiti na poklon ili morate za njega izbrojati 500 €, taj trošak jed­va da je vrijedan spomena. Bolje je za vas da mislite na troškove koji će tek doći, jer psa treba svaki dan hraniti, i to ne ostacima s vašeg stola, već hranom po­sebno pripremljenom za njega. Tvornički pripremljena hrana i hrana koju za psa sami priprema­mo koštaju približno jednako. Stoga dnevni troškovi ovise o ve­ličini psa i o pasmini. Svaki dan dat ćemo za hranu oko 4 €, a to godišnje iznosi od 350 do 2 000 €.

razmislite-o-troskovima.jpg

Osiguranje psa godišnje košta 13% njegove vrijednosti što zna­či, da ćemo u deset godina osi­guranja psa još dvaput platiti. Savjetujem vam osiguranje za štetu ili oštećenja koja bi mogao prouzročiti vaš pas. To osigura­nje je skuplje. Previdjeti još treba cca 50 € troškova za preventivne veterinarske preglede. Oprema će doći 100 €, a pri­brojati moramo različite vitamine i dodatke. Štetu, koju će pas poči­niti na vratima, tapetama ili po­kućstvu nećemo ni brojiti.

Zbrojimo li sve i predvidimo li da će pas živjeti deset godina, ukup­ni troškovi kretat će se od 5 000 do 20 000 €. Tom iznosu nisu pribrojeni nabavni troškovi, mo­gući odlasci u salon za šišanje, članarina u kinološkom društvu i kinološki časopis koji će nam biti potreban. Mislite li se s psom na­tjecati ili s njim obilaziti izložbe, mogu ti troškovi biti uistinu veliki. Jeste li o svemu tome razmislili prije nego ste kupili psa?

 

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači