Štene

Kupili smo psa

Psi su željni sigurnosti. Žele znati gdje je njihovo mjesto i žele biti ravnopravni. Ne bih ih htjeli uspoređivati s ljudima, ali moram reći da su slični djeci. Stoga možemo reći  da je dobar odgoj psa sličan dobrom odgoju djeteta.

Pas se mora pri­lagoditi vašoj obitelji bez poseb­nih poteškoća. Ne smije nepre­stano pozdravljati članove svojeg čopora - vaše obitelji. Još je neprimjerenije da tako pozdravlja vaše susjede i rođake. Ne smije­mo dozvoliti glasno ili bilo kako drugačije naglašeno pozdravlja­nje. Ukoliko se štene često nepo­trebno uzbuđuje, kada odraste postat će histeričan pas.

kupili-smo-psa.jpg

Još nekoliko riječi o odraslom psu: dozvolite mu da vas pozdra­vi prinošenjem svoje prostirke, povodnika ili igračke. Recite mu tada nekoliko riječi koje razumije. Mora dobro razlikovati kada ga hvalite, a kada kudite. Odmah po dolasku u kuću odvedite ga u šetnju da se olakša. Čim prije mu mora postati jasno da u vašoj ku­ći vlada red, zato ga treba uvijek približno u isto vrijeme voditi u šetnju, hraniti ili uputiti na spava­nje. Pas će vrlo brzo naučiti koji vas njegovi postupci ljute, a koji vesele.

Naredna dva dana poku­šajte mu usaditi neke druge navi­ke. Ne dozvolite mu da trči na vrata ako nekoga očekuje. Novi član vaše obitelji mora zaboraviti svoje dosadašnje življenje i mora se prilagoditi vašim potrebama i željama. Sve ćete to postići strp­ljivošću, bez uporabe sile.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači