Štene

Što moramo znati kao njegovi staratelji

U prirodi se o odgoju štenadi bri­ne i njihov otac, dok kod domaćih pasa to nije slučaj. Stoga ulogu oca morate preuzeti vi. Sa psom morate provoditi dosta vremena, i kroz igru ga odgajati. Autorita­tivno (u prirodi je takav način pri­sutan i prevladavajući) mu mora­te dati do znanja koje je njegovo mjesto u vašem životu i vašoj obitelji. Imajte na umu da su prva iskustva u novoj okolini odluču­juća za život i ponašanje psa. Susreti s drugim psima u tom najosjetljivijem razdoblju života naročito su bitni i treba paziti da to budu samo ugodni kontakti. Time ćete postići da vaš pas ne­će biti bojažljiv i neprijateljski ras­položen prema drugim psima. Te dvije loše osobine strah i netrpeljivost - pojavljuju se kod pasa koji su boravili samo s ljudi­ma ili su u susretima s drugim psima pokupili loša iskustva.

sto-moramo-znati.jpg

Pri susretu s drugim psom ne smijete biti preoprezni jer se vaša nesigurnost prenosi na vašeg i tuđeg psa. Štenad osjeća vašu zaštitu, jer ta osobina potječe od divljih predaka, a naslijedio ju je i domaći pas. Prilikom takvih su­sreta morate računati s tim da je­dan dan u životu psa predstavlja tjedan ili cijeli mjesec vašeg živo­ta. Pas živi brže od nas i u raz­mjerno kratkom razdoblju doživ­ljava puno više. Lako će zabo­raviti što se dogodilo prije pola sata, kao što ćemo mi zaboraviti što se dogodilo prekjučer. Zbog svega toga moramo se prema psu odnositi s osjećajem i mora­mo mu iskazati neizmjerno strpljenje.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači