Štene

Pas u spavaćoj sobi

O boravku psa u spavaćoj sobi postoje različita mišljenja. Priro­dno i biološki bilo bi to potpuno pravilno, jer u prirodi psi spavaju sa svojim roditeljima. To, opet, ne znači da pas mora s vama le­žati u postelji. Eberhard Trumler o tome piše: "Tijesna povezanost psa i čovjeka neće biti narušena, ako ga ne budemo imali u po­stelji". Profesor Wilhelm Wegner kaže: "Psi u postelji su velika svinjarija i čini mi se da i psi to razumiju".

pas-u-spavacoj-sobi.jpg

Ponekad dopustimo  psu da dođe k nama u postelju, a i mnogo vlasnika pasa kažu da bez poteškoća dijele krevet sa svojim ljubimcima. No, ležaj za psa ne treba biti na postelji nego pored nje. Noć je najduže raz­doblje u kojem su gospodar i pas zajedno. Posebno onda kada je gospodar po cijeli dan na poslu, a četveronožac je dugo sam. Po­radi toga je noćni boravak psa u gospodarevoj blizini posebno važan. Između ostalog, pas uži­va u čudnovatim mirisima gospo­dareve odjeće u ormaru. Ne pod­nosite li svojeg prijatelja blizu postelje, neka spava ispred spa­vaće sobe. Neki psi su tako dobro odgojeni da neće ući u spava­onicu ni onda kad su vrata otvo­rena.

Imate li dobre živce, štene može spavati bilo gdje u stanu, daleko od spavaće sobe, no, morate ra­čunati na cviljenje i sve drugo što se može noću dogoditi. Strplji­vost susjeda bit će na kušnji kad budu morali podnositi glasno i ustrajno cviljenje. Naučite li štene spavati u drugom prostoru, ni kao odrastao pas neće moći spa­vati pored vas. Ponekad će biti trenutaka u kojima, recimo kad se pas razboli, i po noći morate na njega paziti. Zato preporu­čujemo da njegov ležaj bude blizu vaše postelje, na posebnom prostiraču koji neće škripati pri nje­govom pomicanju.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači