Štene

Prvi obrok i mjesto gdje treba hraniti psa

Još jednom vratimo se trenutku preuzimanja psa. Radoznalac je već sve temeljito pronjušio, dobio je prostor za počinak, a na kraju ćete mu pokazati gdje su njegove posude za hranu i vodu. Vrlo vjerojatno da je nakon svog tog uz­buđenja postao gladan. Prvi obrok, koji ćete dati psu u novom domu, trebali biste dobiti od uzgajivača. Dajete mu ga, po mogućnosti, u isto vrijeme kao što je bio naučen i u prijašnjem prebivalištu, jer pas ima razvijen osjećaj za vrijeme. Najbolje će biti ako mu posudu s hranom smjestite u kuhinji i samo ga tamo hranite. Samo se po se­bi razumije da vašeg ljubimca ne treba hraniti jelima s vašeg stola. Ukoliko budete pri tome dosljedni uštedjet ćete si kasniji "užitak" da vas za vrijeme vašeg objeda molećivo gleda i slini. Nahranite li psa samo jednom na taj način, on će uvijek prosjačiti mrvice, a kad odraste uzet će ih sam. Ta navika je vrlo neprijatna, pogoto­vo prilikom posjeta finijih gostiju.

prvi-obrok.jpg

Pas mora dobiti svoj obrok uvijek na istom mjestu i u isto vrijeme. Kut u kojem jede neka bude na mjestu gdje će na miru moći po­jesti svoje jelo. Najbolje je da bu­de sam, jer bi inače mogao po­četi prenašati posudu u potrazi za nekim drugim mirnim kutom. Ni vukovi ne podnose da ih netko gleda dok jedu.

Posuda postavljena na pogrešno mjesto može kod psa izazvati ne­ke neuroze:
-   pas ljutilo reži za vrijeme jela
-   pokazuje zube prema svakome tko mu se približava
-   ne pušta nikoga u kuhinju dok jede

Zapamtite da pas ima pravo na mir dok jede isto kao i vi. Posude za hranu i vodu neka budu na takvom podu koji se lako čisti, jer će i okolina prostora za hranjenje sigurno biti onečišćena. Nešto hrane padne na tlo, a nešto zbog otresanja zaprlja i zidove. Posu­da s vodom neka bude uvijek puna.

Približno četiri sata prije spavanja dajete psu zadnji obrok hrane. Tako će do noći temeljito ispra­zniti crijeva i mjehur - naravno, u vrijeme šetnje. Na taj način će u normalnim okolnostima lako izdr­žati osam noćnih sati.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači