Štene

Spavanje štenadi

Uistinu je prekrasno gledati štene kako spava. Zauzima čudne i zanimljive položaje. Ukoliko mu je toplo, leži na trbuhu, zadnje šape su mu potpuno ispružene unatrag dok su prednje ispružene prema naprijed. Na taj način ubrzo mu postaje ugodnije i hladnije s obzirom da se najmanje dlaka nalazi na trbuhu.

spavanje-stenadi.jpg

Ukoliko mu je, međutim, hladno smota se u klupko i zauzme položaj pereca; ponekad će čak i njušku sakriti među dlake repa. Kada spava potpuno opušteno legne na jedan bok, ili na leđa sa šapama u zraku. Štenci biraju natkrivene prostore za spavanje: ispod stola, ispod stolica ili legnu u svoju košaru. Štenci puno spavaju jer je ritam njihovog rasta ubrzan i u budnom stanju troše velike količine energije. Ovo je veoma važna potreba koja mora biti zadovoljena.

Štence ne treba uznemiravati dok spavaju. Ukoliko ga probudite i počnete se igrati s njim on će se prilagoditi, ali imajte na umu da mali psi ne mogu predvidjeti umor i napor. Uvijek su spremni na igru ukoliko ih potaknemo, no, čim počinju osjećati dodatni stres, pokazivat će znakove razdražljivosti: lajat će, često će mokriti, otežano će disati, pokušat će nam na sve moguće načine reći da ih ostavimo na miru. Važno je promatrati i poštivati ritam života malih štenaca.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači