Zakoni

Držanje pasa u zgradi trebat će odobriti i susjedi

dijete_vodi_psa


Halo, komunal, susjedov pas cijelu noć zavija, dajte ga riješite. Psa, ne susjeda! - poziv je koji će Upravni odjel za komunal Varaždina učestalo čuti čim Grad izglasuje predloženu Odluku o držanju pasa i mačaka, prenosi Večernji list.

Naime, u članku 12. piše: "Posjednik čiji pas učestalim i dugotrajnim lajanjem ili zavijanjem remeti mir građana dužan je po pritužbi građana odmah poduzeti odgovarajuće mjere ... pa makar to podrazumijevalo i uklanjanje samoga psa."

Rex leti van
Nova je odluka puno stroža od svih dosadašnjih. Tako piše da je u stanu dopušteno držati jednog psa i jednu mačku (u obiteljskoj kući dva psa i dvije mačke). K tome, da biste imali psa, trebat ćete tražiti suglasnost ostalih stanara! Ako si niste dobri sa susjedom Šteficom - Rex leti van! No valja još vidjeti kako će ta odluka oživjeti i tko će doista na poziv susjede Štefice doći i odvesti Rexa.

- Ne vjerujem u to. Pa u svakoj zgradi naći će se netko komu smeta susjedov pas. Zar će ih sve eliminirati? - rekao nam je postariji gospodin, koji je izveo svoga labradora u jutarnju šetnju Šetalištem Vatroslava Jagića. Labrador je bio na uzici, što će vlasniku uštedjeti 1500 kn kad se odluka donese.

Psi ne smiju u park
No bez tog novca svejedno će ostati, jer je spomenuto šetalište u biti park. Naime, "zabranjuje se izvoditi pse na zelene javne površine koje su uređene kao cvjetnjaci, travnjaci ili parkovne površine". - Zar je i u park zabranjeno ići sa psom? Pa kud da ga onda prošetam? - pita se gospodin. Nismo mu htjeli reći da ga kazna čeka i zato što nema pribor za čišćenje.

Svi psi morat će biti cijepljeni, upisani u upisnik pasa i označeni mikročipom, a vlasnici će, kad ih izvode na ulicu, sa sobom trebati ponijeti ispravu o upisu te je na zahtjev pokazati komunalnom redaru. Mikročip se najčešće stavlja pod kožu iza uha i na njemu se nalaze osnovni podaci o dobi i podrijetlu psa, njegovo ime, te ime i adresa vlasnika.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači