Zanimljivosti

Osječanima ugibaju kućni ljubimci jer pojedini veterinari lažno oglašavaju da dežuraju noću!?

 

 

veterinar.jpg

Iako u Osijeku postoji nekoliko veterinarskih ambulanti koje imaju noćna dežurstva, ponekad je do dežurnog veterinara teško doći. Na najgori se način u to uvjerila obitelj Damjanić iz Antunovca, koja je probdjela noć tražeći veterinara koji bi mogao pomoći njihovom bolesnom mačiću, starom tek dva mjeseca. 


Kujica tri dana u kanalu

Jedan od nedavnih kritičnih primjera je slučaj s kujicom koja je pronađena u kanalu u blizini Nemetina. Naime, psa je udario automobil, a vozač ju je vjerojatno samo maknuo s ceste u kanal. Budući da je prekoputa kafić, neki od posjetitelja su to vidjeli te su je tri dana hranili i pokrili dekom. Zvali su i veterinara, koji je rekao kako ne može izići jer "ima mnogo posla". "Nakon tri dana za slučaj su saznali aktivisti društva za zaštitu životinja "Život" i odveli kujicu veterinaru, gdje je utvrđeno da joj je jedna noga slomljena te nikada više neće moći stati na nju, dok će se druga noga oporaviti", ispričao je Davorko Feil.

"Oko tri sata u noći probudilo nas je zapomaganje mačeta koje je spavalo u hodniku. Bili smo šokirani kada smo vidjeli da mu je cijelo tijelo ukočeno i da ne može ustati. Istog trena prihvatili smo se telefona i nazivali brojeve dežurnih veterinarskih ambulanti u Osijeku, koje smo dobili na informacijama ili pronašli u telefonskom imeniku. Ni na jednom broju nitko se nije javljao, a neki su čak isključili i telefon", pričaju Damjanićevi.

Dio obitelji sjeo je u automobil s mačićem i krenuo u neuspješnu potragu za dežurnim veterinarom, dok je drugi dio obitelji nastavio nazivati telefonske brojeve dežurnih ambulanti. Nakon nekog vremena na telefon se javio Matija Škulac iz privatne veterinarske ambulante Vetosan.

Kako dr. Škulac stanuje u Dražu, kontaktirao je kolegicu iz Osijeka, tako da je mačić dobio potrebna cjepiva. Nažalost, navečer je mačić Morris uginuo. Damjanićevi su ogorčeni i pitaju se zbog čega veterinarske stanice i ambulante ističu 24 -satno dežurstvo i brojeve telefona za hitne slučajeve, ako se toga ne pridržavaju. Te su kobne večeri, osim Vetosana, kontaktirali Veterinarsku stanicu Osijek, Vetam i Dr. Doolitle, od kojih se samo veterinar iz posljednje ambulante javio, ali tek u 8 ujutro, s opravdanjem da je bio umoran jer je radio do kasno.

veterinarka_sa_psom.jpgMiroslav Lederer, direktor Veterinarske stanice Osijek, izrazio je čuđenje što netko nije uspio dobiti dežurnog veterinara u njegovoj stanici, jer osobe koje nazovu broj stanice u noćnim satima dobiju automatsku tajnicu na kojoj je snimljen broj telefona dežurnog veterinara.
"Već dvadeset godina imamo ustrojeno noćno dežurstvo na taj način i svatko tko nas treba, nađe nas. Naši stalni pacijenti uglavnom već znaju broj svog veterinara, a problem nastaje kada nas zovu vlasnici pacijenata koji nisu naši. Osim toga, radimo od 7 do 19 sati, stoga pacijenti uvijek mogu doći u to vrijeme. Tek je mali broj intervencija stvarno hitan preko noći", kaže Lederer.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači