Zanimljivosti

Razumiju li psi ljude?

Psi su vrlo dobri u otkrivanju profinjenih ljudskih znakova, bez obzira radi li se o nesvjesnim znakovima zadovoljstva, uzbuđenja ili ljutnje, ili jednostavno namjeri da se nešto učini. To je, na kraju, način komunikacije između pojedinaca u čoporu, kada se jezik tijela i zvukovi koriste za izražavanje osjećaja. Očito je da pas ne razumije naš jezik - ono što mu više znači, jest oblikovanje i intonacija zvuka.

razumiju-li-psi-ljude.jpg

 Zviždanje će psu značiti isto toliko, pod uvjetom da ga je pas naučio prepoznavati, kao što je slučaj s dobrim ovčarskim psima.
Pseću sposobnost prepoznavanja vizualnih i zvučnih signala vodiči pasa koriste na jednoj višoj razini, učeći ih da glume na filmu, televiziji i u cirkusu. Psi ne uče zbog straha, već zbog želje da ugode. To ih može potaći da nauče na signal obavljati vrlo složene zadatke, čak i na velikim udaljenostima.
Prirođene značajke ponašanja mnogih pasmina su dobro poznate. Bez ikakva posebna školovanja retriveri vole hvatati predmete ustima i nositi ih unaokolo, često ih s velikim ponosom pokazujući vlasniku. Prije nego što ih istraže, pointeri nesvjesno pokazuju stvari koje ih zanimaju. Ovčari vole skupljati sve životinje, uključujući i ljude. A pasmine špiceva, dobermani i terijeri instinktivno čuvaju.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači