Zanimljivosti

Pratite svog ljubimca pomoću satelita

satelitsko-pracenje-psa.jpgLabrador Sheldon, nećak psa Konija koji pripada Vladimiru Putinu, prva je životinja na svijetu kojoj je postavljen specijalni uređaj koji ljubiteljima pasa omogućuje jednostavno praćenje ljubimca pomoću globalnog navigacijskog satelitskog sustava.

Pseće pomagalo izrađeno je od skupocjene crne kože i izvedeno u tri inačice, svaka s vlastitim baterijskim napajanjem. Specijalna pseća ogrlica posebno je dizajnirana za trenutno praćenje kretanja psa, prijenosom podataka na vlasnikov dlanovnik, laptop ili komunikator.

Aleksandr Gurko, direktor ruske tvrtke M2M Telematics koja je uređaj razvila, kazao je da su dizajnirali prvu svjetsku ogrlicu-lokator s ugrađenim malim navigacijskim modulom koji može primati signal s dva svjetska operativna satelitska navigacijska sustava: ruskog GLONASS-a i američkog GPS-a.

Masovna proizvodnja prvog svjetskog lokatora za životinje neće ipak početi dok dizajneri ne budu sigurni u neprekidnu potražnju za proizvodom. Procjenjuje se da će cijena uređaja biti oko 500 dolara, što bi kupnju moglo ograničiti samo na bogatije pse i njihove još bogatije vlasnike.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači