Zanimljivosti

Mogući prijevod psećeg režanja?

rezanje-pasa
Da li se postoji skriveno značenje u režanju vašeg psa? U travanjskom izdanju časopisa Animal Behaviour, znanstvenici javljaju o eksperimentu u kojem su psa stavili u prostoriju sa sočnom kosti. Kad se životinja približila kosti, istraživaći su pustili snimku psa koji režeći čuva hranu od uljeza. U većini slučajeva to je spriječilo psa u njegovoj namjeri da dođe do kosti.

A kad su istraživači pustili snimku psa koji laje na stranca, što ljudskom uhu zvuči jako slično, pokusni pas se nije dao omesti u dolaženju do kosti. Istraživaći smatraju da to dokazuje da pseće režanje nije genetski uvjetovano neprijateljsko upozorenje, nego zapravo prenijeti sadržaj. U krugovima koji se bave životinjskim spoznajama vruća je tema da li životinje na ovaj način mogu komunicirati. Neki majmuni mogu odrediti vrstu plijena koju su primjetili preko alarmskog poziva. Ta mogućnost nije dokazana i kod psa.

Izvor: Dnevnik.hr

 

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači