Zanimljivosti

Dobar pas zlata vrijedi

dobar-pas-3Genijalni pas
Kada je 04. travnja 2010. g. grijalica zapalila kemikalije u radionici u Caswell Laku na Aljasci, 23-godišnji vlasnik Ben Henrichs rekao je svom psu da trebaju pomoć.
Bez velikog objašnjavanja i mase potpitanja (a kud? a kako? a zašto ja?), njemački ovčar Buddy je odjurio u mrak. Iako na tom području ima oko 120 km snijegom zametenih puteva Buddy je ubrzo pronašao policijsku patrolu koja se zagubila jer im se smrznuo GPS (globalno pozicionirajući sistem) uređaj.

A onda je Buddy uz svoj GPS (genijalni pasji smisao) trčao pred policijskim autom i vodio ga kroz snijegom zapretene puteljke do kuće koju je zahvatio plamen. Vlasnik Ben zadobio je lakše opekline, a vješti Buddy je tri tjedna kasnije proglašen herojem te je od aljaške policije dobio pseću zdjelu od nehrđajućeg čelika s ugraviranim riječima zahvalnosti za pomoć!

Za one koji ne znaju: u imenu Buddy nalazi se broj 17 (2+6+4+4+1), sretan broj duhovnosti i ljubavi koji ukazuje da će se njegov vlasnik (bilo čovjek, bilo pas!) u prvom dijelu života jako truditi, a kasnije uživati u radosti ostvarenja svojih ciljeva. Ovaj broj ukazuje na slavu postignutu napornim radom i odricanjem. SLAV -AV - AV...

PAS AS
Tillman, pseći prvak svijeta u vožnji skateboardom, protekli se tjedan intenzivno priprema za utrku koja će se održati u sklopu festivala Bark in the Park.

dobar-pas-2Četverogodišnji engleski buldog prava je atrakcija i privlači mnoge poglede znatiželjnika dok vježba u njujorškom Central Parku kako bi održao vrhunsku formu uoči skorašnjeg natjecanja. Nadzire ga njegov vlasnik 40-godišnji Ron Davis iz južne Kalifornije, a u vježbi mu pomaže i njegov sparing partner, također buldog.

"Obožava New York", kaže Ron dok njegov pas izvodi komplicirane okrete na skateboardu. "Što da vam kažem? On je ovisnik o adrenalinu", tvrdi Davis. On pripisuje uspjehe svog psa njegovoj čvrstoj građi i jedinstvenoj metodi zagrijavanja.

"Tillmanov ritual prije utrke je žvakanje svakog kotača na skateboardu. Vjerujem da ih na taj način navlaži i provjeri tlak u gumama", smatra vlasnik ovog neobičnog psa koji je lani postavio svjetski rekord u skejtanju na 100 metara za 19,6 sekundi!

Za one koji ne znaju: u imenu Tillman nalazi se sretan broj 21 (4+1+3+3+4+1+5), simbol progresa i općeg uvažavanja koji svom vlasniku (bilo čovjek, bilo pas!), nakon napora na početku života, donosi i čast i novac (tj kost!).

PRIJATELJICE
U safari parku u Oregonu SAD, žive dvije neobične, ali nerazdvojne prijateljice - gepardica Sanurra i anatolska ovčarka Ellie. Ovo nesvakidašnje prijateljstvo započelo je prije četiri i pol godine, dok je Sanurra bila još posve mala mačkica.

Naime, malenu Sanurru je majka odbacila pa je brigu o njoj preuzelo osoblje safari parka. Kako bi imala društvo, upoznali su Sanurru s Ellie, koja je u to vrijeme također bila štene. Stručnjaci vjeruju kako se mladunčad bolje razvija uz "braću i sestre" pa čak i u ovakvim slučajevima kada nije riječ o istoj životinjskoj vrsti. Sanurra i Ellie ubrzo su postale nerazdvojne - zajedno jedu, spavaju i igraju se!

dobar-pasOvu životinjsku idilu, pored prijateljskog instinkta, potpomaže sretan broj 20 u imenu Sanurra (3+1+5+6+2+2+1), sretan broj produhovljenosti koji je sklon duhovnom razvoju. Ovo je broj ambicioznosti, inicijative, poticaja aktivnost i novih ideja. Simbol 2 u broju 20 ukazuje da je Sanurra vrlo prilagodljiva i snalažljiva, taktična i pomirljiva, sklona suradnji.

Te sretan broj 17 u imenu Ellie (5+3+3+1+5), sretan broj duhovnosti i ljubavi koji ukazuje da će se njegov vlasnik (bilo čovjek, bilo pas!) u prvom dijelu života jako truditi, a kasnije uživati u radosti ostvarenja svojih ciljeva. Simbol 8 u broju 17 ukazuje da je Ellie praktična, temeljita i ozbiljna, nježna i suosjećajna, puna kreativne energije s jakim osjećajem odgovornosti.

NESRETNI BINGO
Njemački bračni par iz Cottbusa ostavio je svoju osmomjesečnu kćer samu s psom na samo nekoliko minuta, što se pokazalo tragičnim.
Kobni događaj odvio se 24.04.2010. g.. Obitelj je roštiljala u svom dvorištu na kojem se izležavao i mješanac haskija i ovčara Bingo, sve do 22 sata, kad su se odrasli povukli u kuću odnijeti prljavo suđe. Roditelji su ostavili malu Emily u kolicima, pas je prevrnuo kolica i tako jako izgrizao dijete da je ono poslije u bolnici podleglo ozljedama.

Martin Rütter, jedan od najpoznatijih trenera pasa u Njemačkoj, rekao je za Bild: "Pas ne razmišlja u smislu - ostali smo sami kod kuće, idem prevrnuti kolica i izgristi dijete do smrti. Pretpostavljam da je slučajno srušio kolica, a kad je dijete na podu počelo plakati, probudio mu se instinkt za ubijanjem lovine."

Bingo je završio u skloništu za životinje, a nadležni sud odlučit će treba li psa, koji dosad nije radio ekscese, uspavati zauvijek.

Za one koji ne znaju: u imenu Bingo nalazi se opasan i moćan broj 18 (2+1+5+3+7) koji zrači brojnim svađama i rastancima, obiteljskim i pravnim sukobima te opasnostima prijevare. Taj broj onemogućava uspostavljanje kvalitetnih prijateljskih veza i odnosa.

Pouka: Psima ne davati imena sa nesretnim brojevima!

Izvor: Net.hr

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači