Zanimljivosti

Daj pet! Dešnjaci ili ljevaci su psi, mačke pa čak i ribe

lijevaci-ili-desnjaci

Na zamolbu "daj šapu!" ženka će uvijek podignuti desnu, a mužjak lijevu nogu, otkrili su psiholozi sa Sveučilišta Queens u Belfastu. Osim pasa, isto se ponašaju i mačke, a većina papiga također uzima hranu ili lijevom ili desnom nogom umjesto da se njima služe podjednako. Bihevioralni ekolog, dr. Culum Brown ističe kako su ptice koje imaju dominantu nogu dokazano pametnije. Žabe su većinom dešnjaci, ribe biraju između desne i lijeve strane ako se izmiču grabežljivcu (stavite nepoznati predmet u akvarij vašeg ljubimca i promatrajte kojom će stranom plivati oko njega), a čak su i kitovi grbavci, uvjetno rečeno, dešnjaci. Više vole grabiti hranu desnom stranom usta jer se tako lakše počaste omiljenim pješčanim jeguljama. Planiraju li napad, ljevaci na svojoj strani imaju element iznenađenja, što vrijedi jednako i za ljude i životinje, piše u najnovijem broju časopisa New Scientist. Brojna istraživanja pokazala su kako ljevaci bolje prolaze u individualnim sportovima od dešnjaka.

MODEL PONAŠANJA UTJEČE JESU LI DEŠNJACI ILI...
Mačci se od mačaka razlikuju u načinu na koji love plijen ili se brinu za mačiće pa je moguće da zato imaju drukčije motoričke sposobnosti, ističu stručnjaci. Hormoni su jedan od razloga zbog kojih su psi dešnjaci ili ljevaci jer kastriranjem nestaju razlike, piše u časopisu New Scientist.

Izvor: 24sata

 

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači