Zanimljivosti

Psi pomažu trudnicama da postignu zadane ciljeve vježbanja

 Istraživači su također otkrili kako unatoč tome što imaju psa, dio žena u istraživanju uopće ne ide s njim u šetnju niti redovno vježba

psi-pomazu-trudnicama 

Znanstvenici iz Waltham Centra za brigu o ljubimcima i znanstvenici Sveučilišta u Liverpoolu otkrili su da su trudnice koje posjeduju psa fizički aktivnije od onih koje ih ne posjeduju.

Postoji povećana zabrinutost medicinskih stručnjaka oko zdravstvenih rizika vezanih za prekomjernu težinu tijekom trudnoće. Prethodna istraživanja pokazala su da prekomjerna težina za vrijeme trudnoće može povećati rizik od zdravstvenih komplikacija i može dovesti do pretilosti djeteta.

Ostati aktivnom tijekom trudnoće glavna je strategija za borbu protiv prekomjerne tjelesne težine tijekom trudnoće. Ovim istraživanjem stručnjaci su otkrili da će trudnice koje imaju psa postići preporučene dnevne tjelesne aktivnosti pomoću brze šetnje od 30 minuta. U kombinaciji sa zdravom prehranom, šetnja sa psom mogla bi biti dio strategije za održavanje tjelesne težine i zdravlja.

„Tijekom trudnoće teško je postići zadane ciljeve vježbanja. Postoji dokaz kako vježbanje sa psom može dovesti do veće motiviranosti i učinkovitosti. Šetnja sa psom je zabavna aktivnost s malo rizika koja može imati pozitivne učinke na zdravlje - i majke i djeteta," komentirala je Dr. Sandra McCune, voditeljica istraživačkog programa u Centru Waltham.

Istraživači su također otkrili kako unatoč tome što imaju psa, dio žena u istraživanju uopće ne ide s njim u šetnju niti redovno vježba. „To postavlja važno pitanje o tome kako potaknuti trudnice na šetnju sa psom i osigurati da i trudnice i psi od toga imaju koristi," dodala je Dr. McCune.

Istraživanje je provedeno u suradnji sa Sveučilištem u Liverpoolu (UK), Sveučilištem u Bristolu (UK), Sveučilištem u Južnoj Karolini (SAD), uz korištenje podataka Avonove studije "Longitudinalno istraživanje roditelja i djece" (ALSPAC).

Izvor: Nacional.hr

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači