Zanimljivosti

Ima li i vaš pas paranormalne sposobnosti?

 Rupert Sheldrake britanski je biolog koji razvija teoriju da psi imaju paranormalne sposobnosti, među koje se ubraja i telepatija.

paranormalne-sposobnosti-psa

Svoju teoriju temelji na istraživanju koje provodi, a u kojem bilježi ponašanje pasa i njihovih vlasnika. U više je navrata zabilježeno da se psi ponašaju kao da znaju što im vlasnici rade i kamo idu, čak i kada su na velikoj udaljenosti.

Znanstvena zajednica odbacuje ove teorije i ne misli da psi imaju paranormalne sposobnosti, no Sheldrake ne odustaje. Svoju teoriju potkrijepio je nekim fascinantnim slučajevima.

Pas i njegova vlasnica bili na godišnjem odmoru kod rodbine. Jednog je dana vlasnica odletjela natrag u London, a psa je ostavila rodbini. Tog je jutra pas pobjegao i pješice se vratio do londonskog doma svoje vlasnice.

Je li njime upravljao instinkt, memorija ili telepatska povezanost s vlasnicom? Znanstvenici nisu složni, no Sheldrake navodi još jedan primjer koji, navodno, potvrđuje njegovu teoriju.

Radi se o detalju koji su primijetili gotovo svi vlasnici pasa. Naime, u svojem je istraživanju uočio da kada vlasnici obavljaju poslove u gradu i odluče se vratiti kući, pas 'prepozna' njihovu odluku i stane pred vrata u iščekivanju.

No, telepatija nije jedina paranormalna sposobnost koja se pripisuje psima, pa neki tako tvrde da su posebno osjetljivi na duhovnu aktivnost, da imaju iscjeliteljske sposobnosti, a smatra se da su i u posebnom odnosu sa Zemljom te mogu predvidjeti katastrofe, potrese i vremenske nepogode.

Ne znamo koliko ove teorije drže vodu, no znanstvenika koji se bori za 'vidovite pse' svakako pogledajte u videu:

Izvor: Hot.net.hr

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači