Zanimljivosti

Kućni ljubimci svojim vlasnicima produljuju život i čine ih zdravijima

Puzanje po zaleđenoj rijeci kako bi spasili psa ili spašavanje konja iz živog pijeska po cijenu vlastita života nekima će se čini kao ludost, no mnogim ljudima koji se vežu uza svoje ljubimce ništa od toga nije upitno.

psi-produzuju-zivot

Znanstvenici pak potvrđuju kako to ne bi trebalo čuditi jer ljubimci u jednakoj mjeri uzvraćaju gospodarima čak i kada nisu u životnoj opasnosti.

Prema istraživanjima provedenim na sveučilištu London utvrđeno je ne samo da kućni ljubimci čine zdravijima svoje vlasnike nego im i produljuju život.

- Ljudi koji imaju ljubimce nisu samo u boljoj fizičkoj kondiciji i manje usamljeni nego se dobrobiti očituju i na psihološkom planu, pa je u većini slučajeva riječ o osobama s više samopouzdanja, ekstrovertiranim i spremnijim na životne rizike - objasnila je psihoterapeutkinja Judith Summers, koja svog ostarjelog King Charles španijela zadnjih nekoliko mjeseci vozi u šetnje u kolicima jer više ne može hodati, i dodala kako ju je upravo on spasio prije četrnaest godina nakon smrti supruga te da su njezina briga i njega koje bi nekima bile ekstravagantne najmanje što za svog ljubimca može učiniti.

Studije su također potvrdile da su ljubimci odlični neutralizatori stresa te da interakcija s njima povećava lučenje jednog od hormona sreće oksitocina te smanjuje hormone stresa i pomaže u komunikaciji autističnoj djeci.

Izvor: Dalje.com

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači