Zanimljivosti

Koristite li svog psa i kao psihijatra?

Čini se kako Britanci o svojim problemima i dilemama najčešće razgovaraju sa svojim – ljubimcima! Čak 85 posto britanskih vlasnika pasa ili mačaka povjeravaju se svojim životinjama u vezi životnih problema

pas-kao-psihijatar

Istraživanja su pokazala kako nevjerojatnih 85 posto vlasnika pasa i mačaka razgovara sa svojim ljubimcima o svojim ljubavnim, poslovnim i drugim problemima. Čak 59 posto kaže da to čini, jer smatra da bi ih bilo tko drugi osuđivao. Također misle da bi se osramotili ili posvađali kad bi se povjerili ljudima, piše Daily Mail.

Jedna petina vlasnika mačaka ili pasa sa svojim ljubimcima vježba i za poslovne intervjue, a 12 posto ih je svojim životinjama čitalo vjenčane zavjete.

A sad čak i oni koji nemaju svog ljubimca imaju priliku iskoristiti životinje kao moralnu podršku – osiguravajuća tvrtka More Than počela je pružati psihijatrijske usluge pasa. Njihovi klijenti mogu povjeriti svoje najdublje strahove i tajne 'psima psihijatrima'.

'Iako ljubimci ne mogu govoriti, niti razumiju išta od onoga što se njima govori, njihovi vlasnici ih vide kao vjerne prijatelje čija je ljubav apsolutna. Većina Britanaca ne vidi svoje ljubimce kao nadomjestak za ljude, već kao tihe prijatelje kojima se mogu obratiti kad god trebaju mirno razmisliti o nečemu i opustiti se nakon stresnog dana', kaže direktorica tvrtke More Than, Janet Connor.

Psihologinja Corinne Sweet koja se uglavnom bavi ljubavnim vezama kaže kako ljubimci ne osuđuju, nemaju ništa za reći i ne bune se kad im se netko jada. Štoviše, moglo bi se reći da vrlo predano slušaju što im se govori, nemaju predrasuda, ne rade grimase i svojim 'ležernim stavom' omogućuju svojim vlasnicima da se opuste.

Subjekti istraživanja kažu kako pred svojim ljubimcima mogu naglas izgovoriti sve što planiraju reći u bilo kakvim ključnim životnim situacijama i na taj način bolje organizirati misaone procese te točno odrediti što žele reći, a to im pomaže da se riješe stresa.

Izvor: Tportal 

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači