Horoskop za pse

Ovan: vođa čopora (21.3. - 19.4.)

pas_ovan.jpgOvan je prvi znak zodijaka. Vaš pas ovan živjet će pod motom "JA prvi" i o tome neće biti rasprava. Život je za ovog četveronošca uzbudljiv i sveprožimajući izazov. To je pas nagle naravi i u ekstremnim slučajevima, vrlo sebičan. No s obzirom na njegovu poziciju u zodijaku, prirodno je da će pas Ovan željeti biti vođa čopora. Fizčki, to je aktivan, energičan i budan tip psa s gotovo nepresušnim kapacitetom za vježbanje, zbog čega zahtijeva i potrebno mu je nekoliko dugih šetnji svakodnevno. Ovaj će pas uživati u raznovrsnim aktivnostima, kao što je agility ili bacanje frizbija. Prilikom posjete selu, on će vrlo brzo upijati mirise ili slijediti tragove. Pas Ovan sklon je ozljedama budući da je prirodno nemaran i srčan. Česti problem ovog psa su glavobolje, kao i sunčanica tokom ljetnih mjeseci. Dovoljno prostran dom nužan je za ovog ljubimca, budući da mrzi ograničenja u bilo kojem smislu. Bilo koji vlasnik koji je prisiljen boraviti u kući prosječne  veličine sa svojim psom Ovnom, uskoro će postati potpuno iscrpljen. Manja vikendica također nije prikladan dom za ovog psa, a oni vlasnici koji žive u stanu trebali bi dati svom psu Ovnu puno prostora na raspolaganje. Smiješno je misliti kako ovog psa mogu zadržati ograde ili vrata. Poput Harryja Houdinija (koji je također bio rođen pod znakom Ovna), ovaj će pas sigurno naći način da pobjegne, nestrpljivo iščekujući priliku da ostavi svoj trag u svijetu.

Pas Ovan nikad neće biti potpuno poslušan, čak niti nakon mjeseci treninga. Bitka za samostalnošću počinje onog trena kad ovaj psić stigne u vaš dom. Uzaludno je da vlasnik pokušava nametnuti superiornost svom psu Ovnu... jer on će učiniti sve da potkopa vlasnikov položaj. Na kraju će odnos između psa Ovna i njegovog čovjeka biti najvećim dijelom rezultat kompromisa... najčešće sa strane vlasnika... ali u njemu mogu oboje uživati jednom kad je vlasnik "treniran". Ukratko, pas Ovan je u svojoj biti vrlo toplo stvorenje koje će se pokazati vrlo zanimljivim, iako traži dosta pažnje i vremena. On nije sposoban duriti se ili zamjerati vam duže vremena. Većina pasa u znaku Ovna je netolerantna prema drugim psima, upadajući stalno u tučnjave i pokušavajući dominirati svima i svakim drugim ljubimcem (i osobom) u domaćinstvu. Tip psa koji izgleda najviše potpada pod utjecaj znaka Ovna su općenito lovni psi (pogotovo markiranti, aporteri i šunjkavci) i whippeti.

Rođeni u znaku Lava i Strijelca obično se najbolje slažu sa psom Ovnom... bilo kao vlasnici ili drugi ljubimci. Stabilni elementi koje posjeduju i Lav i Strijelac su u ravnoteži s temperamentnom prirodom ovog psa. Osobine energičnosti i ekspresivnosti zajedničke su svim trima znakovima, što vodi do uzajamnog razumijevanja.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači