Horoskop za pse

Bik: jaki i tihi tip (20.4. - 20.5.)

pas_bik.jpgPas Bik je čvrst pas... jak, tih i odlučan. Ovog psa moguće je voditi, ali nikad uz prisilu. Ako mu se dozvoli da ide svojim sprom tempom, pas u znaku Bika uvijek će izvršiti sve što od njega zatražite bez problema. Za ovog psa vlasnikova blizina predstavlja blaženstvo i da biste osigurali udobnost i sigurnost svoga doma kad niste tamo, potrebno je ostaviti nešto svom psu Biku, što na sebi ima miris vlasnika. Letargična i pomalo lijena duša, ovaj će pas radije spavati nego trčati uokolo. On istinski cijeni udoban krevet, upotpunjen s ekstra mekim dekama. Ukratko, pas Bik voli biti mažen i pažen. Ovaj ljubimac ne voli nešto posebno vježbu i od njega se ne bi trebalo očekivati da trči brdima i šumama... zapravo, on vjerojatno neće htjeti trčati niti po dvorištu. Bez obzira na to, ovaj pas voli izaći van i jako će uživati u vožnji seoskim krajolikom sa spuštenim prozorom automobila (radije nego da protrči tim područjem). Može biti uporan i tvrdoglav i kad bi posjedovao mogućnost govora, vjerojatno bi bio prilično svadljiv. Ipak, pas Bik je odan i vjeran ljubimac, relativno ga je lako dresirati i vrlo je mala vjerojatnost da će ikad pobjeći od kuće. On gaji poštovanje prema finijim stvarima i može biti posesivan prema onim stvarima koje smatra osobnim vlasništvom. Sve s čim je ovaj pas u kontaktu smatra osobnim vlasništvom... od njegove zdjelice za hranu do posjetitelja u vašem domu. Najbolje bi bilo uopće ne dozvoliti ovom psu da vidi goste kako odlaze, budući da pas Bik vidi nove ljude kao osobno vlasništvo i može napraviti priličnu frku prije nego ih pusti da odu.

Ovo je jedan od pasa koji jako voli jesti i često je agresivan kad se radi o hrani. Nije neobično za psa Bika da kopa rupe i odlaže zalihe pseće hrane za crne dane. Fizički je vrlo snažan kad je mlad i sklon debljanju s vremenom. Čak je velika rijetkost među starijim psima Bikovima naći one, koji nisu preteški. Zbog njegovog zdravlja, ponekad je nužno staviti ga na dijetu, kako bi se izbjegla pretilost. U tom slučaju, međutim, vlasnik mora biti spreman na to da će njegov ljubimac sjediti pred hladnjakom sa žalosnim pogledom. Jedino što se može usporediti s ljubavlju ovog psa prema hrani, je njegova ljubav prema glazbi. Pas Bik sretno će sjediti sadima slušajući klasične kompozitore kao što je Beethoven, a možda će i zavijati uz orkestar. Poslušan, blagih manira, privržen i strastvena "ljubilica", ovaj pas može biti i odlučan borac i zaštitnik. Ako osjeti da je vlasnik u opasnosti, ovaj će se pas strelovito preobraziti u izuzetno brzog psa. Na sličan se način ponaša i ako vjeruje da je njegovo osobno vlasništvo ugroženo na bilo koji način... ako ga/ju kritiziramo. Jednom kad se udobno smjesti, pas Bik će se vjerojatno odbijati pomaknuti dok ne odluči sam da je spreman... može čak polagati pravo na određeno mjesto za odmor i ne bi bilo neobično za vlasnika psa Bika da ga nađe točno na mjestu gdje ga je bio ostavio prije par sati.

Pas Bik je kompatibilan s vlasnicima rođenim u većini znakova zodijaka... moguće s iznimkom Strijelca, budući da su rođeni u znaku Strijelca prečesto daleko od doma da bi mogli usrećiti i omogućiti dobru prilagodbu psu koji žudi za ljudskim društvom.

Ovaj će pas biti tolerantan i nježan suputnik... jedan od onih nježnih pasa koji obožavaju djecu, stoga će pas Bik biti izvanredan suputnik najmlađih.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači