Horoskop za pse

Škorpion: savršenstvo (23.10. - 21.11.)

pas_skorpion.jpgVelika je snaga karaktera skrivena pod svilenkastom dlakom psa Škorpiona. Što se vanjštine tiče, bit će nužno pripaziti na rep, kojim je moguće izraziti puno više osjećaja nego u bilo koje druge pasmine. Pas Škorpion je impresivan kao kućni ljubimac, budući da sam sebe smatra savršenim psom. Život psa Škorpiona ima samo jednu svrhu... samousavršavanje, koje će preokupirati ovog psa dok god živi. Nažalost, samo rijetki uspiju doseći takvo savršenstvo, pa često pas Škorpion ima osobnost koju je jednako teško shvatiti vlasniku i njemu samome. Pas Škorpion biti će ili najbolji prijatelj ili najgori neprijatelj. Ovaj pas može voljeti i mrziti s jednako strastvenim intenzitetom i ako mu učinite štogod nažao, nikad vam to neće oprostiti. S druge strane, ovaj pas također nikad neće zaboraviti ako ste postupali dobro s njim. Škorpion je tradicionalno čuvar tajni i možda su zbog toga psi Škorpioni najbolji tragači, sposobni namirisati i najslabiji miris. Stoga je ovaj znak idealan za krvosljednike, koker španijele ili bilo kojeg drugog psa kojem je potreban snažan osjet mirisa. Seksualna izvrsnost mužjaka Škorpiona čini ga odličnim rasplodnjakom. Fizički je pas Škorpion čvrste građe i dopadljivih crta, ali nije jedan od onih pasa koji otkrivaju svoje osjećaje preko govora tijela. Misterioznost je vjerjoatno riječ koja najbolje opisuje ovog psa. Ako prekorite psa Škorpiona zbog nekog velikog prekršaja, on će samo mirno sjediti kao da mu pričate priču za laku noć. Ne samo to, nego će usred vašeg bijesnog govora iz bilo kojeg razloga vjerojatno jednostavno zaspati. Oba spola ovog znaka bit će jako zainteresirana za parenje. Na nesreću, čini se da sterilizacija ne pomaže puno... posebno kod ženki. Neki vlasnici izjavljuju kako je najbolje dozvoliti joj da ima jedno leglo (naravno, pod pretpostavkom da je moguće naći parnjaka kojem će kuja Škorpiona dozvoliti da joj uopće priđe blizu). Problem je što to može prouzročiti fantomsku trudnoću, s kojom se još teže nositi nego s pravom.

Važno je da bilo koji vlasnik psa Škorpiona  zapamti da će, budući da je čovjek, uvijek biti veći od svog psa. Čak i kad pas Škorpion pokuša nadvisiti vlasnika uspinjući se na stol, čovjek bi sam sebe trebao podsjetiti na tu činjenicu. Dakle, vlasnik bi trebao biti sposoban stajati na čelu i kad to postigne, otkrit će da je pas Škorpion u osnovi privržen pas... ispod njegove oštre vanjštine. Pas Škorpion ima tendenciju prema debljini u srednjoj dobi, pa je savjet svakom vlasniku ovog psa da pripazi na njegovu prehranu dok je još štene. Kasnije treba davati umjerene količine hrane, jer će inače prirodno teška građa izgledati divno par godina a onda će odjednom, gotovo preko noći, izgledati odvratno i potpuno neprivlačno. Sve u svemu, pas Škopion će biti zdrav primjerak s izvrsnim kapacitetom za fizičku izdržljivost. On stoga nije jedan od onih pasa koji provode puno vremena kod veterinara ili nabijaju velike troškove liječenja. Tamo gdje je pas Škorpion, uvijek bi trebalo prilagoditi domaćinstvo njemu. Kuća će biti njegova u potpunosti i od vlasnika se očekuje da je održava u skladu sa specifikacijama njegovog ljubimca. Pas Škorpion zahtijeva (i dobiva) neometanih osam sati sna svake noći , a te sate odmora provest će na najtoplijem i najudobnijem mjestu u kući... čak i ako je to kojim slučajem stolica u kojoj je vlasnik namjeravao gledati kasnonoćni film. Skoro svi psi Škorpioni su mediji u nekoj mjeri i unatoč sposobnosti ovog psa da ostane tajanstven u trenucima stresa, jasno će vam dati do znanja ako nešto "vidi" ili "čuje". Ovo je ponašanje daleko od idealnog za nervoznog vlasnika ili onog vlasnika koji živi sam. Ipak, većina nevidljivih bića koje će uočiti pas Škorpion bit će bezopasna... tek kad se vaš pas sakrije ispod kreveta, preuplašen da bi reagirao, bit će vrijeme da zovete policiju.

U društvenom smislu, dva se Škorpiona najbolje slažu. Dijele istu žudnju za moći, ali svaki od njih shvatiti će otkud onaj drugi dolazi. Međuit, kuća s jednim Škorpionom... da niti ne spominjemo s dvojicom... nikad neće moći biti opisana kao mirna i harmonična (a to ne bi niti htjeli jer bi život inače bio općenito predosadan). Pas Škorpion u svojoj osobnosti otkriva sukobe i tenzije... što dokazuje da postaje snažniji i usavršava se putem. Jedini drugi znak koji bi uopće imao ikakve šanse kao vlasnik psa Škorpiona bio bi Rak. Ne savjetuje se niti jednom drugom čovjeku da preuzme taj rizik... zaista ne bi bilo vrijedno truda.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači