Horoskop za pse

Strijelac: problematičan tip (22.11. - 21.12.)

pas_strijelac.jpgPas Strijelac je složeni karakter s temeljnim problemom svojstvenim samo ovom psu: kojoj od dviju sila na djelu u njemu zaista pripada... psećoj ili konjskoj? Većinu vremena pas Strijelac neće znati da li da zamaše repom ili ga upotrijebiti da otjera muhe s vlasnikovog lica. To je neumoran pas... stalno u pokretu, sve mu brzo dosadi i potpuno je neshvatljiv. Ovaj pas skače s jednog interesa na drugi, u nemogućnosti da odluči što mu se zapravo sviđa. Pas Strijelac doživljava neprestani unutarnji sukob između dvostruke lojalnosti i podijeljene osobnosti. Nadalje, ovo je vitalno stvorenje s dobro balansiranim tijelom dizajniranim za energično vježbanje. Oči su svijetle i sjajne, a nos vlažan i zdrav. Stopala i gležnjevi ovog psa su nježni i delikatni. Zdraviji od većine drugih pasa zodijaka, pas Strijelac će se ozlijediti jedino ako ne bude sposoban zadržati svoj entuzijazam i pretjera u kretanju. Bit će bolova, iščašenja, modrica i istegnutih ligamenata, zbog čega će vlasnik ovog psa biti svako toliko kod veterinara. Obično kontrolirani, mišićavi i čvrsti, veliki psi rođeni u ovom znaku najčešće uspješno izvršavaju svoje zadatke... njemački ovčari, labradori i bobtaili... kao i psi s dugim udovima poput borzoja ili afganistanskog hrta. Iznimno hrabar i sretan pas, Strijelac može biti vrlo pouzdan i povjerenja vrijedan ljubimac, posebno pogodan za posao vođenja slijepih. Ovi su psi jako karakterni i mogu lako naučiti zadivljujuće trikove. Pas Strijelac (koji za sebe često vjeruje da je konj) bit će odlučan doći do dna svega... kreveta, kante za smeće ili zemlje za sadnju, na primjer. Ova karakteristika često definira psa Strijelca kao najneprikladnijeg ljubimca za vlasnike ponosne na svoje domove, posebno ako ima ograničenje pristupa dvorištu. Ovaj pas treba svježi zrak kao što bi drugi psi trebali redovito čišćenje od buha. Zatvoren ili sputan, pas Strijelac (poput strijelca koji predstavlja znak) će točno znati gdje će ciljati tako da prouzroči najviše neugodnosti drugima uz najmanje osobnih neprilika. Ukratko, život sa psom Strijelcem apsolutno nikad neće biti dosadan.

Pas Strijelac je neovisan stvor, koji preferira osobni odabir u vezi toga tko će biti njegovi životni suputnici. Činjenica da je vlasnik možda puno platio za njega i odabrao ga pomno dok je još bio mali psić, ne igra pritom nikakvu ulogu. Psu Strijelcu će se vlasnik svidjeti ili ne, što se temelji jedino i isključivo zaslužuje li to vlasnik kao osoba. Ako ovaj pas ne nađe vlasnika koji odgovara njegovom ukusu, u tom slučaju će se prema tom vlasniku odnositi na isti način kao prema bilo kojem usputnom poznaniku... na uljudnoj distanci. Čak i onda kad se pas Strijelac veže uz čovjeka, ostaje na neki način distanciran. Omiljeni će mu sudrug uvijek biti rođen u znaku Ovna (bez obzira na oblik, veličinu ili vrstu), budući da pripadnici oba znaka dijele istu strast prema avanturi i uživaju u čestim raspravama koje nekako iskrsnu uvijek kad se Ovan i Strijelac nađu zajedno.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači