Horoskop za pse

Jarac: penjač na društvenoj ljestvici (22.12. - 19.1.)

pas_jarac.jpgPsa Jarca pokreće ambicija i mogućnost da dosegne visine. Interes ovog psa za društveni i klasni položaj i njegovo razumijevanje bit će potpuno politički nekorektno. Pas Jarac će jednim pogledom procijeniti osobu i nikakva količina lekcija iz finog ophođenja ili naučenog ponašanja neće zavarati ovog pronicljivog psa, čija je opsesija u životu da si poboljša položaj i uspne se korak po korak po društvenim ljestvama. Prirodno rezerviran i izuzetan diplomat, pas Jarac čini vrlo prijemčivog ljubimca. Za ovog se psa nekad kaže da izgleda star od trenutka rođenja, ali se popravlja s godinama. Psi pod vodstvom Jarca nekako preferiraju one pasmine koje mogu izdržati hladnu klimu, kao što su bernardinac ili haski. Ovaj se pas ne boji rada zbog svoje praktične, prizemljene prirode ali, budući da njima također vlada planet Saturn, moguće je da će im trebati previše vremena da izvrše zadano. Šetnje s vašim psom Jarcem mogu biti izluđujuće jer se on uvijek vuče pozadi. Ima i tendenciju biti tvrdoglav, pa je vrlo vjerojatno da će ignorirati naredbe i povike vlasnka kad mu se ne bude dalo slušati. S druge strane, mnogi od najljepših pasa na svijetu rođeni su u ovom znaku i gotovo svaki pas Jarac blizu je savršenstva u građi i formi, bez obzira na pasminu. Jedina mana ovog psa mogao bi biti predugačak nos u kombinaciji s podgrizom.

Do problema sa psom Jarcem dolazi ako se njegov standard ne poboljša. Što je stariji, to će biti podložniji depresiji kad jednoom shvati da nema mogućnosti za daljnje društveno napredovanje. Pod tim okolnostima pas Jarac sklon je prihvatiti stav poraženog i prestat će se truditi da ugodi. U idealnoj situaciji, ovaj bi pas volio biti u prednosti kao što su corgiji engleske kraljice... drugim riječima, na samom vrhu. Kad se nalazi u prosječnom kućanstvu, pas Jarac će početi raditi na poboljšanju trenutne situacije i lagano pogurnuti svog čovjeka skupa sa sobom, a da njegov vlasnik toga uopće nije svjestan (na primjer, pas Jarac će se potruditi da kuća izgleda tako malom, da se mora tražiti veća). Zanimljivo je primijetiti da će ovaj pas posebno htjeti ugoditi svom vlasniku kad se ovaj dotjera, dok neće biti niti približno toliko raspoložen za suradnju kad vlasnik odluči dangubiti po kući u trenirci i tenisicama, umačući krafnu u šalicu čaja. Kad dođe vrijeme za to, vlasnik psa Jarca će pomalo ući u štos... podizat će se standard, kupovati novi namještaj, a društvena će zbivanja biti veća i grandioznija. Kako čovjek u ovom odnosu postaje sve više svjestan svog kućanstva, i pas Jarac trudit će se skupa s njim, pretvarajući se u besprijekornog člana obitelji koji uvijek sve drži u savršenom redu. Što se tiče društvenih odnosa,  pas Jarac je tu svoj na svome. Za razliku od većine drugih pasa, ovaj pas razumije da autoritet mora postojati, kako bi život tekao glatko i bio ugodan. Pas Jarac prihvatit će vodstvo ljudi i vrlo brzo usvojiti ulogu najposlušnijeg ljubimca.

Pas Jarac upotpunjen vlasnikom Jarcem činit će izvrsnu vezu, budući da  će se obojica entuzijastično angažirati oko zajedničkog uspinjanja na društvenoj ljestvici, ali njegov će najkompatibilniji vlasnik biti u znaku Djevice. Djevice su dovoljno prizemen da drže direktniju stranu psa Jarca pod kontrolom. Vlasnici Bik i Vaga također će se dobro složiti s ovim ljubimcem, ali se zato Strijelcu savjetuje da zaobiđe leglo s Jarcima.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači