Psi na filmu

Marley i ja

marley-i-jaDok snijeg uporno pada na noć njihovog vjenčanja, mladi bračni par, John (Owen Wilson) i Jenny Grogan (Jennifer Aniston), odlučuje napustiti okrutne zime Michigana i zaputiti se na jug kako bi započeli svoj novi život na Floridi. Oboje se zaposle kao novinari u konkurentskim lokalnim novinama, kupuju svoj prvi dom i zajedno kreću u pustolovinu braka, nove karijere i novog života. Inače se John i Jenny slažu odlično, ali kada je u pitanju 'proširivanje' obitelji, njihovi stavovi se razilaze. Nesiguran u vlastitu spremnost na djecu, John svoj strah priznaje prijatelju i kolegi Sebastianu koji mu nudi savršeno rješenje - neka John svojoj dragoj kupi štene. Zvuči kao dobra ideja, ali tada na scenu stupa Marley.

Groganovi udomljuju slatkog zlatnog labradora, koji u vrlo kratko vrijeme naraste u ogromnog psa punog neobuzdane energije, pretvorivši dom Groganovih u pravi kaos. Izbacuju ga s tečaja dresure, grize zidove, kida trosjed, prevrće kante za smeće, ukrade puricu za Dan Zahvalnosti, proždire jastuke i cvijeće, ispija vodu iz wc školjke i naganja poštara. Čak ni najnovija Jennyna skupa ogrlica nije sigurna pokraj Marleyevih oštrih očnjaka. Usprkos kaosu koji je tijekom godina uspio proizvesti, Marley i dalje prati Groganove kroz sve nedaće obiteljskog života. Zajedno s promjenama posla, kućne adrese i broja članova obitelji, John, Jenny i Marley usprkos svim nedaćama ostaju zajedno.

Knjiga Johna Grogana, 'Marley i ja' (2008), i njezina univerzalna tema braka i obiteljskog života privukla je milijune čitatelja svake životne dobi. Nakon izdanja vrlo se brzo našla na popisu bestsellera, a sada su i lukavi hollywoodski producenti odlučili zaraditi na njoj, prenijevši ovu simpatičnu priču na velika platna. Režiserski posao odradio je David Frankel koji je do sada radio na nekoliko izvrsnih i omiljenih televizijskih projekata ('Seks i grad', 'Združena braća'), a najpoznatiji film kojega je režirao je 'Vrag nosi Pradu'. Scenarij su napisali Scott Frank ('Kratko sjećanje') i Don Roos ('Sretan kraj'), a što se produkcije tiče, odigralo se na sigurno. Tu su glavnu riječ vodili Karen Rosenfelt, koja je radila na mega-uspješnom 'Sumraku', i Gil Netter ('Moj dečko se ženi').

'Marley i ja' je na internet stranici Rotten Tomatoes ocijenjen sa zadovoljavajućih 61%, a zašto je je ocjena baš takva, saznati ćete uskoro. Kao i uvijek, kritika ima svakakvih - 'Ako želite vidjeti odraslu osobu kako plače, pođite s njome pogledati ovaj film.' (ReelViews). E, sad. Ovaj komentar bi se mogao dvojako protumačiti, ali kritičar koji ga je napisao zadovoljan je viđenim. A da ne misle svi tako dokazuje i ova kritika Washington Posta: 'Kada će više svi shvatiti da ne krije svaka dobra knjiga jednako dobar film. Ovo je sve skupa jedan veliki promašaj.'

Bez obzira na kritike, izgleda da se film jako dopao publici jer je u dva mjeseca prikazivanja zaradio više od 142 milijuna dolara, a tajna njegova uspjeha jasno je opisana u konsenzu kritika već spomenute stranice - 'Marley i ja' oduševit će sve one koji imaju kućne ljubimce, bilo da se radi o psima, ili ne. Kod ostalih bi mogao ostaviti gorak okus zbog pomalo neinventivnog scenarija i propusta u režiji.

Izvor: Filmski.net

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači