Psi na filmu

Grand Prix američkom filmu 'Moj pas Tulip'

moj-pas-tulip
Američki film 'Moj pas Tulip' Paula Feirlingera osvojio je Grand prix, a švedski film 'Metropia' Tarika Saleha dobio je Posebnu nagradu žirija 21. svjetskog festivala animiranog filma Animafest Zagreb, čiji je natjecateljski dio završio večeras svečanom dodjelom nagrada u kinu Europa

Tročlani žiri, u kojem su bili Paul Driessen, David Silverman i Dunja Janković, Grand prix je dodijelio filmu 'Moj pas Tulip' rađenom po stvarnoj priči o sredovječnom čovjeku koji je udomio njemačku ovčarku po imenu Tulip koja mu, na njegovo iznenađenje, postaje životna ljubav i idealna pratilja koju je uzalud tražio godinama.

Riječ je, kako je obrazložio žiri, o 'iznimno dražesnoj i na prekrasan način ispričanoj priči o Englezu i njegovu odnosu sa psom'.

'Izvrsna kontrola animacijskih stilova, snažna i narativna glazbena podloga te jasni montažerski postupci učinili su ovaj film naoko jednostavnom pričom i prikrili njegovu kompleksnost', istaknuo je žiri u obrazloženju nagrade.

Posebno priznanje žiri je dodijelio švedskom filmu 'Metropia' Tarika Saleha, mračnom znanstveno-fantastičnom trileru o svijetu u kojem ponestaje nafte. Film se odvija u golemoj podzemnoj mreži povezanih europskih željezničkih sustava, a glavnim su likovima glasove posudili Vincent Gallo, Juliette Lewis, Udo Kier i Stellan Skarsgard.

'Vizualno dojmljiv stil i tehnika idealno odgovaraju ovom izvrsno napisanom trileru o uroti. Sumorno futurističko ozračje naglašeno je odabirom animacijskog pristupa, a snažna gluma glasom još je jedan razlog zašto je žiri odlučio ovom filmu dodijeliti Posebno priznanje', stoji u obrazloženju odluke žirija.

Nagradu Zlatni Zagreb, koja se dodjeljuje najboljem filmskom projektu u razvoju, osvojio je američko-mađarski film 'The Jungle' Tibora Banoczkog, nastao prema romanu Uptona Sinclaira. Posrijedi je priča o propalom američkom snu u osvit 20. stoljeća, o masovnoj proizvodnji, migraciji i kvarnosti modernoga svijeta.

Dobitnik Nagrade publike bit će poznat u nedjelju.

Nakon dodjele nagrada u kinu Europa premijerno je prikazan film 'Preživjeti život (teorija i praksa)' Jana Švankmajera.

Program Animafesta nastavlja se i u nedjelju u kinu Europa, gdje će, među ostalima biti prikazani i nagrađeni filmovi, te u kinu Tuškanac. Animafest se nakon Zagreba seli u Rijeku gdje će od 10. do 12. lipnja gostovati u Art kinu Croatia.

U okviru 21. svjetskog festivala animiranog filma u sedam programa prikazano je 69 filmova, od čega 47 kratkometražnih.

Osim 'Velikog natjecanja', u sklopu kojega je prikazano devet dugometražnih animiranih filmova, i 'Svjetske panorame', ove je godine održan novi program 'Kino za uši', s kultnim animiranim glazbenim filmovima, potom 'Majstori animacije' s retrospektivom Paula Driessena, dobitnika 'Animafestove' nagrade za životno djelo 2002. te 'Cartoon d'Or' koji je predstavio najbolje radove kratke animirane europske produkcije.

Izvor:Tportal.hr

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači