Labrador retriver

Što je retriver?

retriver
Retriver je pas koji donosi nazad ptice koje je lovac ubio. Taj je posao kompliciraniji nego što to zvuči. Naprimjer ćemo vidjeti što 5-godišnji labrador Tucker treba raditi kad lovi sa svojim vlasnikom Daleom. Prvo, Tucker gleda kako Dale puca da bi vidio gdje će ptica pasti, a zatim čeka dok mu Dale ne kaže da donese pticu. Tucker zatim mora pronaći pticu, što može uključivati kretanje po teškom terenu ili kroz vodu. Ako je Tucker vidio pticu kako pada, vjerojatno neće imati većih problema u njenom pronalaženju. Ukoliko nije vidio njen pad - ili je iz nekog drugog razloga ne može pronaći - morat će se osloniti na Daleove signale kako bi je našao. Tucker zatim mora donijeti pticu nazad da je ne ošteti. Meka njuška retrivera (njegova sposobnost da nosi nešto u ustima bez zagrizanja) je bitna kvaliteta koja mu omogućava uspjeh kao lovcu. Na kraju Tucker mora predati pticu Daleu na komandu. Labrador je samo jedna vrsta retrivera. Službeno je priznato još pet drugih pasmina retrivera: ravnodlaki retriver, kovrčavi retriver, retriver zaljeva Chesapeake, zlatni retriver i retriver patak iz Nove Scotie. Većina španijela također donosi plijen, jednako kao i standardna pudla. U svijetu postoje još mnogobrojne vrste retrivera koje nisu službeno priznate.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači