Tara - Labrador Retriver

O meni


Pogledajte moju rodovnicu.

Ime mi je Tara. Ja sam crni labrador retriver. Rođena sam 21.03.2004. godine u Zagrebu. Mama mi se zove Kira a tata Ash. Naša mamica je bila jako vrijedna i oštenila je 6 crnih i 3 smeđa psića. Ja sam bila zadnja, a duplo veća od ostalih. Dok smo malo porasli ostala sam najveća i najživahnija pa je to valjda privuklo moje vlasnike da baš mene izaberu.

o-meni.jpg

Dana 15.05.2004. teška srca smo se rastali mama Kira, moja tadašnja vlasnica Ljerka i ja, te sam krenula u novi dom. Dolaskom u novi dom bila sam jako dobra i uopće nisam plakala. Bila sam zbunjena i puno sam spavala. Ali već drugi dan bila sam ona stara i iz dana u dan sam šokirala svoje vlasnike sa zgodama i nezgodama. Bila sam dobra prema svojim vlasnicima i nisam im izgrizla ništa od namještaja. Ali zato im nisam dala mira ni pet minuta. Sretna sam što imam veliko dvorište i slobodan ulaz i izlaz iz kuće. Velika sam vragolanka i stalno zbijam svakakve gluposti. Obožavam trčati i pojesti sve što nađem na podu ako me moji vlasnici ne sprijeće u tome. Ali pronalazim načine da im pobjegnem i pojedem što nađem.

Početkom 7. mjeseca otišli smo na more te sam tamo uživala punih mjesec dana. More mi se jako svidlo i jedva čekam kad ćemo opet ići.

U 9. mjesecu sam krenula u školicu (KOSSP). To je za mene bio veliki šok, više nisam smijela raditi što sam htijela. Ali upoznala sam mnogo novih prijatelja. Nakon mjesec i pol školice morala sam izaći na ispit te sam ga uspješno položila.

Nakon samo tjedan dana odmora krenuli smo na drugi tečaj (KOSSP) i tu su se tražile mnogo kompliciranije i teže stvari nego na prvom. Olakšanje je bilo jer poslije ovog tečaja nije bilo ispita ali na taj se nadovezao i treći tečaj. Na tom tečaju sam ratovala sa svojim vlasnicima jer mi se baš nije dolazilo iz igre.
26.03.2005. godine položila sam ispit za psa pratioca (A0).

Uskoro je došlo ljeto pa sam uživala u moru.

o-meni-2.jpg

U 9. mjesecu 2005. godine krenula sam na tečaj spasioca. To mi je jako bilo zanimljivo i uživala sam u tome. Smijem lajati tj. potiču me na lajanje i još k tome i nagrađuju - pa to je fantazija. Radim jednu jako lijepu i humanu stvar. Tečaj sam završila krajem 12. mjeseca.

U 1. mjesecu 2006. godine priključila sam se trening grupi spasioca (KOSSP). Sad treniram i mogu se pohvaliti da mi jako dobro ide te se jako trudim da što prije mogu izaći na ispit. Iskusniji kažu da u prosjeku treba godina i pol treniranja za izlazak na ispit prvog stupnja.

U 4. mjesecu 2007. godine krenula sam na ispite za pse spasioce. Još uvijek nisam položila.

Katalog uzgajivačnica

katalog-uzgajivacnicaDa bi upisali uzgajivačnicu u katalog jedini uvjet je da morate biti registrirani. Registracija je besplatna.
Ovdje možete upisati uzgajivačnicu sa svim podacima i slikama.

Oglasnik

ikona-za-oglasnikNudimo Vam uslugu besplatnog upisa u oglasnik uz obaveznu registraciju koja je besplatna.
OVDJE možete upisati oglas za prodaju, potražnju, poklanjanje psa ili usluga vezanih za pse te opreme za pse.

Get Adobe Flash player

Riječ stručnjaka

ikona-za-rjec-strucnjakaStručnjaci iz svih dijelova kinologije pišu o njezi pasa, o bolestima, o odgoju pasa, o handlanju ...
OVDJE možete pročitati navedene tekstove.

VauVau ekipa

ikona-za-vauvau-ekipuVauVau ekipa je aplikacija slična Facebooku. Možete objavljivati slike, video i dr.
Jedini uvjet je da morate biti registrirani a registracija je besplatna. OVDJE možete vidjeti kako to izgleda.

Mini Reklame - Uzgajivači